20 Mar. 2020

En aquests dies de prevenció sanitària, on les informacions entorn al COVID-19 són per tot arreu, hem de poder explicar als nostres fills/es la situació.
És preferible que se n’assabentin per nosaltres, i no pas que fantasiegin coses incertes o molt més terribles. Per això, aquí us deixem alguns consells: 

  • Pregunteu-li al vostre fill/a si sap per què no va a l'escola, i si ha sentit parlar del coronavirus.
  • Un cop l'infant us doni la seva explicació, podreu tenir un punt de partida des del qual corregir falses informacions, ampliar les informacions que ja tinguin, o simplement ratificar el que l'infant ja sap.

  • Poseu-li l'exemple d'una grip o encostipat. Utilitzeu paraules senzilles, accessibles per a un infant. Tots els nens i nenes han estat encostipats amb tos i febre alguna vegada. Llavors li podeu explicar que aquesta és una grip més forta i de fàcil contagi així que, per evitar que ens contagiem i/o contagiem als altres, ens quedarem tots a casa uns dies.

  • Alhora, doneu-li esperança. Expliqueu-li que la majoria de persones amb coronavirus poden millorar i, de fet, milloren. Expliqueu-li que, si bé és cert que algunes persones es poden morir, generalment són les persones que ja tenien problemes respiratoris o gent molt gran, i que, en general, la majoria de la gent millora al cap d’uns dies.

  • Doneu-li una informació que permeti exterioritzar les preguntes o angoixes dels infants i després d'això no entreu en massa detalls, ni treieu el tema a tota hora. Amb una breu explicació és suficient per tranquil·litzar. Després, feu vida normal i gaudiu d'aquest temps amb els vostres fills/es, perquè això sempre és positiu en el desenvolupament dels menors.
Tornar a les notícies