09 Mar. 2021

 

Durant el primer semestre del 2020, a causa de les mesures de confinament per la COVID-19, els CDIAPs EDAI vam haver-nos de reinventar i plantejar l’atenció telemàtica per tal de donar cobertura a les famílies davant la difícil situació que s’estava vivint.

En aquell moment, des d’EDAI vam creure convenient conèixer l’opinió de les famílies amb relació a tres aspectes clau que consideràvem rellevants.

En primer lloc el grau d’estrès general que estaven patint les famílies davant una situació nova i angoixant, en segon lloc la influència que estava tenint el confinament en el desenvolupament diari dels infants, i finalment, el grau de satisfacció de les famílies respecte a l’atenció telemàtica rebuda.

Els criteris d’inclusió en l’enquesta van ser que les intervencions de les famílies participants fossin de freqüència setmanal o quinzenal, i que tinguessin accés als mitjans tecnològics amb què poguessin completar-la. De 196 enquestes enviades, vam obtenir 186 respostes, és a dir un 95%. Els principals resultats van ser:

Famílies:

▪        55,8% estrès i ansietat.

▪        52,6% cansament.

▪        48,9% saturació d’informació sobre la COVID-19.

▪        37,9% molta preocupació pel futur.

Símptomes en el nen/a:

▪        El símptoma més freqüent va ser: dificultats per dormir, en un 50,5% dels infants atesos.

▪        El segon símptoma més freqüent va ser l’augment de rebequeries amb un 33,7%.

Atenció telemàtica rebuda:

▪        66% l’han qualificat d’Excel·lent.

▪        20% de Molt bona.

▪        12% de Satisfactòria.

▪        Només un 2% va considerar-la Insatisfactòria.

Des d’EDAI agraïm a totes les famílies i infants que van participar-hi, ja que les seves opinions ens ajuden a millorar dia a dia la nostra atenció.

 

Tornar a les notícies