11 Oct. 2019
Inauguració curs Docència EDAI 2019-20

EDAI I LA MENTALITZACIÓ: EL GRAN ÈXIT DE LA INAUGURACIÓ

El passat 27 de setembre, es va celebrar l’acte inaugural del curs de Docència EDAI 2019-20.

Vam comptar amb la presència de la Leticia Asenjo i el Mark Dangerfield, els quals van debatre sobre la Mentalització amb nens, adolescents i famílies, i sobre els reptes de futur en relació amb aquesta tècnica.

Els ponents van repassar algunes de les bases de la Mentalització com:

  • La curiositat pels estats mentals dels altres.
  • La consciència de l’impacte de les nostres accions en l’altre.
  • La continuïtat narrativa.
  • La capacitat de confiar (confiança epistèmica). 

També van ressaltar la necessitat creixent de l’ “embodied mentalizing” o intent de mentalitzar els moviments dels bebès, ajustant els moviments dels pares al d’aquests.

Per la seva part, Dangerfield ens va presentar l’ECID, un equip clínic d’intervenció a domicili amb aportacions d’AMBIT i la MBT-A pel treball amb adolescents d’alt risc.

El públic va gaudir de dos ponents amb importants vinculacions amb The Anna Freud Centre de Londres i va ser tot un èxit.

Les enquestes de satisfacció van mostrar l’excel·lència de l’acte, amb una satisfacció general d’un 4,6 sobre 5, on l’aplicabilitat de la tècnica a la pràctica clínica era un dels aspectes millor valorats.

 En resum, l’excel·lència tècnica, la proximitat i la practicitat, tres de les variables de l’ADN d'EDAI, van ser el més destacat de la jornada per part dels assistents.

Tornar a les notícies