Introducció a la Teràpia Familiar

×

Missatge d'error

  • Warning: include_once(): Unable to allocate memory for pool. in drupal_settings_initialize() (line 742 of /var/www/vhost/edai.cat/home/html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: require_once(): Unable to allocate memory for pool. in _drupal_bootstrap_page_cache() (line 2640 of /var/www/vhost/edai.cat/home/html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: require_once(): Unable to allocate memory for pool. in _drupal_bootstrap_database() (line 2730 of /var/www/vhost/edai.cat/home/html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: require_once(): Unable to allocate memory for pool. in _drupal_bootstrap_variables() (line 2750 of /var/www/vhost/edai.cat/home/html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: require_once(): Unable to allocate memory for pool. in Database::openConnection() (line 1744 of /var/www/vhost/edai.cat/home/html/includes/database/database.inc).

2 de Juny de 2017

9:00 - 18:00

EDAI-UNDOC. c/ Provença 318, entresòl 2ª, Barcelona

Joan Manel Blanqué (Psiquiatra i Psicoterapeuta Grupal)

Ivan Torices (Psicòleg i Psicoterapeuta Grupal)


70,00 €No hi ha places disponibles per a aquest curs. Si us plau, escriu el teu mail i t'inclourem a la llista d'espera:
euquality.com
treballiaferssocials.gencat.cat
COPC
www.clc.cat
www.fisioterapeutes.com/
www.uccap.com
www.acap.cat
www.uaoceu.es
INstitut Municipal de Persones amb discapacitat
http://www.sepypna.com
www.aelfa.org
www.copib.es
www.fundacionprobitas.org
www.sefip.org
www.gat-atenciontemprana.org
web.teaediciones.com/Inicio.aspx
www.waimh.org
www.waimh.org
www.cotoc.cat

Introducció a la Terapia Familiar

Primera part  (9 a 13 h.) - Joan M. Blanqué

En la primera part del taller  s’introdueix la teràpia familiar des de una Óptica experiència  seguint la metodologia  “Teixits de pensaments” de Johan Norman i Björn Salomonsson basada en el Model grupal  de Bion .

L'objectiu és discutir els diversos punts de vista, emocions i fantasies que poden aparèixer quan es presenta un material clínic. Posteriorment, en funció del material estudiat i dels processos observats a nivell del grup s’aplicaran diverses sessions de'Escenoteràpia.

 

Segona part (15 a 18h.) - Ivan Torices

El moment del naixement d’un nou membre és d’especial vulnerabilitat per les famílies: és un moment de canvi, físicament esgotador pels pares, en el qual es desperten vivències molts cops contradictòries: alegria, dubte, tristor, ràbia, culpabilitat, estima, rebuig . El procés d’embaràs, part, criança, alletament estan molt mitificats a la nostra societat, i això fa que no sigui fàcil expressar aquests sentiments.

El grup multifamiliar de criança ofereix un espai segur a on  les famílies poden compartir aquestes vivències  licitar-les i això els permet sentir-se més segurs, apoderats i vincular-se amb més llibertat amb els seu fill/filla. El grup és obert als nadons i tots els implicats en la seva criança, donant-lloc a un  diàleg Inter generacional molt ric que ajuda  a aprofitar els recursos de tots  els membres,  potenciant la resiliència i l’apoderament  de tota la família.

El grup multifamiliar de criança és conduit per un equip multidisciplinari i la funció principal dels conductors és  oferir aquest  espai segur a on les famílies experimenten els factors terapèutics de la psicoteràpia grupal descrits per Yalom-Vinogradov, potenciats per l’efecte multifamiliar Inter generacional.