06 Nov. 2016

Les sessions formatives que EDAI Creatiu ha organitzat a través d'UNDOC per aquest curs, continuen en marxa. Aquest divendres, 4 de Novembre de 2016, va ser el torn de la Doctora Ruth Pérez Robles (Hospital Pediàtric de Lisboa) que ens va obsequiar amb una ponència magistral sobre els denominats Trastorns de la Regulació i del Processament Sensorial (TRPS).

La sala estava plena fins a la bandera. Tant va ser l’èxit que van quedar persones en llista d’espera. El públic va ser divers, amb representants de la psiquiatria, de la psicologia, de la teràpia ocupacional o de la logopèdia. Aquesta multidisciplinarietat va fer més ric un debat entorn un trastorn on, precisament, l’abordatge interprofessional és un requisit per l’èxit terapèutic.

Així, Pérez Robles ens va parlar de la teràpia anomenada DIR-Floortime, que requereix d’abordatges des de diferents disciplines. Alhora, la ponent va resoldre diverses qüestions del públic, com ara la nova possibilitat de seguir diagnosticant els TRPS més enllà dels 4 anys, a partir de la creació de la nova guia diagnòstica Zero to Five.

També va presentar, de forma molt pragmàtica, diferents arbres de decisió clínica respecte al diagnòstic diferencial amb altres quadres (TDAH; Trastorn Multisistèmic...). I va mostrar diferents eines, com ara el Perfil Sensorial de Dunn, per mesurar les dificultats dels nens amb TRPS. Tots aquests materials van ser il·lustrats amb múltiples vídeos.

Com a conclusió, podem assenyalar, que en les enquestes de satisfacció, el públic va oferir una mitja de puntuació de 4.5 punts (sent 5 la puntuació de màxima satisfacció).

 

Felicitats Dra. Pérez Robles!

 

Tornar a les notícies