11 Dec. 2019

El passat mes de novembre, va tenir lloc la Plenària de la Xarxa d'infància i Adolescència de Sarrià-Sant Gervasi on el tema va ser la presa de decisions compartides. Alfons Salmerón, Director del nostre CDIAP les Corts-Sarrià, hi va participar com a moderador d'un dels grups de debat.

En aquesta trobada es va realitzar una ponència sobre la presa de decisions compartides en salut mental. Posteriorment es va comptar amb l'experiència personal d'una família amb un fill amb trastorn mental i finalment, es va obrir un debat en grup per tal de poder reflexionar sobre com es podria aplicar la presa de decisions compartides a cadascun dels serveis.

Les conclusions del treball en grup apuntaven majoritàriament cap a la necessitat de comptar cada vegada més amb la participació de les famílies en l'elecció dels tractaments i intervencions dels serveis públics de la xarxa d'infància i adolescència. Fet que reverteix en una millor adhesió de les famílies als tractaments i per tant també en una major efectivitats dels mateixos

Per a la seva implementació es considera necessària una reflexió global de tots els equips al respecte i la creació d'espais on poder parar i pensar de manera adequada quin és la millora manera d'intervenir en cada cas, focalitzant adequadament la intervenció.

 

Tornar a les notícies