Trastorns del neurodesenvolupament: Autisme i X-Fràgil

25 d'Octubre de 2018

18-20h

PLACES ESGOTADES!

EDAI Eixample Carrer Provença 318, entl. 2a (Barcelona)

Carme Brun Gasca - Doctora en Psicologia, psicòloga clínica, docent i Logopeda. (UAB i Parc Taulí)

Thaïs Rosal - Neuropsicòloga. (CDIAP EDAI)


0,00 €No hi ha places disponibles per a aquest curs. Si us plau, escriu el teu mail i t'inclourem a la llista d'espera:
euquality.com
treballiaferssocials.gencat.cat
COPC
www.clc.cat
www.fisioterapeutes.com/
www.uccap.com
www.acap.cat
www.uaoceu.es
INstitut Municipal de Persones amb discapacitat
http://www.sepypna.com
www.aelfa.org
www.copib.es
www.fundacionprobitas.org
www.sefip.org
www.gat-atenciontemprana.org
web.teaediciones.com/Inicio.aspx
www.waimh.org
www.waimh.org
www.cotoc.cat

- Existeix una gran variabilitat en el fenotip dels trastorns de l’espectre autista (TEA). Aquest fet, ha propiciat que en els últims anys es duguin a terme gran quantitat d’investigacions amb la finalitat de trobar tractaments eficaços per millorar la qualitat de vida de les persones amb TEA i les seves famílies.

La presentació farà un recull de les tècniques i models amb evidència científica més utilitzats actualment, i farà èmfasi en els models que impliquen una intervenció integral a la persona i estan basats en la filosofia dels models centrats en la família, destacant aquells que també es puguin utilitzar en context comunitari com poden ser els centre d’atenció primerenca.

 

 

- La comunicació tractarà de la síndrome X fràgil, que és la causa més freqüent de discapacitat intel·lectual hereditària. La complexitat de aquesta alteració genètica propicia una varietat fenotípica, tant en portadors com en afectats, que a més és diferent per a homes i dones. Es farà èmfasi en la comprensió del fenotip comportamental (discapacitat intel·lectual, perfil neuropsicològic i de llenguatge, conducta, patologies associades) i les implicacions que té per un òptim acompanyament i atenció terapèutica dels afectats i les seves famílies.