06 Mar. 2020

Amb motiu del dia Europeu de la Logopèdia, parlarem sobre la disfàgia.

Entenem per disfàgia la dificultat o impossibilitat per empassar aliments sòlids i/o líquids podent provocar complicacions nutricionals i respiratòries posant en risc la vida de les persones.

Les dificultats en la deglució en nens en edat pediàtrica s'associen principalment a la prematuritat, a causa d’immaduresa o coordinació inadequada en la seqüència de succió, deglució i respiració. Segons estudis publicats a la revista de Neonatologia, cada vegada hi és més present la disfàgia en nadons prematurs, nens amb una patologia crònica des del naixement, o bé, per una immaduresa de la musculatura implicada.

 La intervenció logopèdica contribuiria en aconseguir una deglució segura i eficaç, evitant que es desenvolupin complicacions respiratòries i nutricionals que puguin comprometre la qualitat de vida dels nens.  

A EDAI Salut i Família disposem d’una unitat de disfàgia on una logopeda especialitzada valora el procés deglutori, proporciona una  rehabilitació, ofereix pautes i noves eines per fer que l’alimentació sigui totalment segura i eficaç. Per això, és essencial el treball multidisciplinari i l’intercanvi de coneixements entre diversos professionals.

Si creus que et pot servir d’ajuda, si coneixes algú que li pot anar bé, fes-ne difusió i no dubtis en trucar-nos!

Tornar a les notícies